Общинските съветници от БСП - Пловдив изпратиха позиция по медиите във връзка с казуса около паркинга на бул. "Пещерско шосе" или по-скоро с мястото, отредено за използване за колите на пациенти на болницата. Припомняме,ч е кметът на район "Западен" Тони Стойчева се възпротиви ма идеята и поиска имотът да бъде даден за паркинг, който да се ползва от жителите на района.

Ето какво се казва в писмото на общинските съветници:

ПОЗИЦИЯ

На ППГОС "БСП за БЪЛГАРИЯ“ – Общински съвет – Пловдив

Уважаеми съграждани,

Свидетели сме на поредната сага с общински имот – публична общинска собственост, който е отдаден под наем при неизгодни условия на най-ниската възможна цена, което е подготвено от предишната администрация с кмет Здравко Димитров и е гласувано решение за отдаване под наем за срок от 10 години на бул. Пещерско шосе за паркинг, с площ от 7358 кв. метра, който ще се използа от болница "Пълмед“.

Направено е предложение от кмета на район "Западен“ до Общински съвет за прекратяване на договора и предложение за изграждане за временен открит паркинг с възложител Община Пловдив.

Не можем да подминем казуса с мълчание, при положение, че никъде не се изграждат общински паркинг пространства, а броя на автомобилите непрекъснато расте, особено в район с такова бурно строителство като "Западен“, не бива да забравяме, че предстои и разширението на бул. Пещерско шосе, съгласно Общия устройствен план на града и част от имота е предвиден за разширението.

Считаме, че изграждането на паркинг за обществено ползване е по-добрия вариант за пловдивчани, отколкото да се обслужват интересите на частното дружество "Булфарма“, наематели по договора за наем. Подобен казус ще възникне и с паркинга на ул. Владая от близо три декара, който беше включен в програмата за управление на общинската собственост като открит паркинг под наем на предишната сесия, проведена на 20.06. и за който направихме предложение да отпадне.

Задаваме си въпроса защо Общината продължава да търси неизгодни партньорства и не използва имотите си съобразно обществения интерес?

Заявяваме, че ще подкрепим предложението на районния кмет на район "Западен“ и като съветници ще предприемем всички необходими действия в интерес на пловдивчани, за да поправим една несправедливост. Искрено се надяваме, че новата администрация и кмета на град Пловдив ще преразгледат решенията си от предишния мандат.