Собствениците на автомивките в Дупница ще получат предписания относно ползването на вода от собствени водоизточници, а не от водопровода за питейно-битови нужди. Това каза пред журналисти кметът на Община Дупница Първан Дангов, предаде репортер на "Фокус“. По думите на кмета ще се започне издаването на предписанията. Собствениците и ползвателите на автомивки са длъжни да ползват собствени водоизточници по закон.

Първан Дангов допълни, че към момента няма драма с водата в района. "Ако продължат горещините, имаме аварийни планове които ще бъда задействани. Високите летни температури винаги са били фактор, който е влияел върху питейно-битовото водоснабдяване в общината. Има резервирани количества в язовирите "Калин“ и "Карагьол“, които са пуснати вчера. В готовност са съоръженията за подаване на вода от язовир "Дяково“. Има екипи които да работят за това“, коментира Първан Дангов. Кметът е издал и заповед за пестене на водата.

Относно пожароопасната обстановка кметът на Дупница заяви, че са проведени срещи с представители на Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението“, кметовете и кметските наместници, земеделските производители. Освен това полските пазачи извършват обходи по полето. Проверена технически е и земеделската техника.