Кметът на район "Южен“ Атанас Кунчев откри официално новата учебна година в две училища. Той бе гост в ОУ "Димитър Талев“ и ОУ "Стоян Михайловски“, където поздрави директори, ученици, учители и родители.

"Първият учебен ден ни припомня, че за нашия народ образованието на децата е ценност, която всички ние трябва да съхраним и предадем на идващите след нас. Нека новата учебна година бъде успешна за всички – учители, ученици и родители! На добър час!“, пожела Атанас Кунчев на всички присъстващи, след което заедно с директора Ирина Чолакова поведоха първокласниците от ОУ "Димитър Талев“ към класните стаи. Това е най-голямото основно училище в Пловдив, като учениците, които ще се обучават тук през новата учебна година, вече са над 1000.

Малко по-късно кметът на "Южен“ посети и ОУ "Стоян Михайловски“. Там той също поздрави всички, като им пожела "На добър час!“. Присъстващите бяха посрещнати от ръководството в лицето на Тинка Балабанова, учителите и учениците с богата музикална програма. Кулминацията в нея беше изпълнението на песента "Хубава си, моя горо“, подготвена от възпитаниците на училището и музикалния педагог Здравко Мандаджиев.

Останалите училища в "Южен“ бяха посетени от заместник-кметовете, които връчиха поздравителни адреси от името на Атанас Кунчев. Всички учебни заведения в района отвориха нормално врати за първия учебен ден.