Аспиратор запали пожар в къща в горнооряховското село Драганово. Сигнал за инцидента е получен малко след 14:00 часа вчера, съобщават от Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението“. Имотът се намира на улица "Хаджи Димитър“.

Пламъците са унищожили мебели, бяла, черна и комютърна техника, има и опушени стени. Самата сграда е спасена. Данни за пострадали граждани няма. Огънят е тръгнах от технически неизправен аспиратор и е потушен от екип на горнооряховската пожарна.

Около час по-рано на тел. 112 е получен сигнал и за пожар в апартамент на улица "Хайдут Сидер“ в Лясковец. При този инцидент също са изгорели мебели и бяла, черна и компютърна техника. Сградата не е засегната, до евакуация не се е стигнало и няма пострадали хора. Пламъците са потушени от екип на РС "ПБЗН“ - Горна Оряховица.

Усилията на огнеборците са спасили и три сгради, пет леки автомобила и строителни материали в полскотръмбешкото село Петко Каравелово. Пожарът там е избухнал около 19:00 часа. Запалили са се сухи треви. Произшествието е ликвидирано от РС "ПБЗН“ - Полски Тръмбеш.

За днес във Великотърновска област е обявена най-висока степен за пожароопасност.

Бъдете внимателни!