Кюстендил. Асоциацията по ВиК в Кюстендил ще проведе извънредно заседание. Това съобщиха за Радио "Фокус“ – Кюстендил от Общински съвет – Кюстендил. Заседанието е насрочено за 11.00 часа в заседателната зала на втори етаж в сградата на Областна администрация. Първа точка в дневния ред е съгласуване на бизнес плана на ВиК оператора "Кюстендилска вода“ за развитие дейността на дружеството като ВиК оператор за регулаторния период 2022 – 2026 година.

Като втора точка в дневния ред ще бъде предложено искането на Община Рила за откриване на процедура по прекратяване на сключения договор за стопанисване, експлоатация и поддържане на ВиК системите, както и предоставяне на ВиК услуги от настоящия воден оператор.

С най-голяма тежест при взимането на решенията има държавата – 35 % от гласовете. Следват общините Кюстендил и Дупница, съответно с по 30,54 % и 22,64 %. Останалите гласове са разпределени между общините Бобов дол, Кочериново, Рила, Бобошево, Невестино и Трекляно. Община Сапарева баня не е включена в единната асоциация.

Венцеслав ИЛЧЕВ