Годишното отчетно-изборно събрание, проведе вчера Асоциация "Да съхраним жената“ - Варна. Мястото - зала 5 на Фестивалния и конгресен център, не бе избрано случайно - в него преди 27 години е основана организацията. В залата прозвучаха химна на Европа и България. Беше внесено знамето на Асоциацията от трима знаменосци. Членовете на управителния съвет – Емилия Ангелова, Надя Костова, д-р Соня Цекова и Славена Атанасова застанаха пред всички с отличителните огърлици. Отчетът за многообразната и съдържателна дейност на Асоциация "Да съхраним жената“ бе представен по най-иновативен начин от д-р Йорданка Ненчева, Нели Николова, Милена Атанасова и Йорданка Дочева, чрез презентации клипове и богат снимков материал.

Всички участници аплодираха постигнатите резултати от проектните дейности по Програма "Еразъм+", по доставката на социалните услуги по чл.15 от ЗСУ, по работата на Обществото на предприемчивите, по управлението на Комплекса за социални услуги: двата ЦСРИ "Импулс“ за възрастни жени и "Живот под дъгата“, за деца с разстройства в аутистичния спектър. Асоциацията е с висока оценка от АКСУ към МТСП-София за качеството и ефективността на лицензираната социална дейност. Приета бе и резолюцията за работа на Сдружението, за новия петгодишен мандат. Избран бе управителен съвет в състав: д-р Йорданка Ненчева, Емилия Ангелова, Надежда Йотова, д-р Соня Цекова, Нели Николова. Събранието даде висока оценка за работата на председателя - д-р Йорданка Ненчева и преизбра за лидер на Асоциация "Да съхраним жената“. Тя е носител на Международната награда, на името на Маргарет Голдинг, за всеотдаен личен принос в обществена полза.

С топло приветствие към членовете на Асоциация "Да съхраним жената“ се обърна Зорница Василева - председател на постоянната комисия по Социални дейности в Община Варна. С почетни грамоти и дипломи бяха наградени най-активно работещите дами. На всички дарители се връчиха благодарствени адреси и картини, творби на самодейните художници от ЦСРИ "Импулс“. Асоциацията продължава своята работа в подкрепа на децата и младите хора, жените и лицата с увреждания.