Гордея се с това, каква силна организация има ГЕРБ в Сливен и областта. Това за заяви на откриването на младежката академия на  ГЕРБ кметът на общината Стефан Радев, предаде репортер на "Фокус". "Досега и четирите общини в областта се управляваха от представители на нашата партия, и въпреки промяната след изборите в Твърдица, ГЕРБ остават силни", подчерта Радев .

"ГЕРБ е единствената политическа организиция, която  успя да запази и привлече нови млади хора в редовете си.  Задачата на младежката организация е всеки неин представител  да бъде полезен там, където се намира. Организацията може и трябва да се върне към своето начало - християндемократическите ценности, защото без здрав фундамент, няма развитие и бъдеще", заяви председателят на МГЕРБ Георг Георгиев. 

След официалните гости на конференцията бе и Асим Адемов, член на Европейският парламент от групата на ЕНП/ГЕРБ.  По думите му, днешният ден е труден, защото трябва да се вземат трудни политически решения с трудни партньори. ""ГЕРБ мисли партийно държавнически,  а Промяната - партийно партизански. Те са като онези партизани - живи разбойници, които влизат в държавата като в мандра, взимат всичко и оставят бележка, че някой, някога, в накое управление ще се разплати. За разлика от тях, ние искаме в тази мандра, да има днес, да има и утре.", подчерта Асим Адемов. 

Наша задача сега е да възстановим авторитета на България, който страната ни имаше при управлението на правителството на господин Борисов. "Тук европейски лидери идваха да търсят решение на европейски проблеми. И ги намираха. Сега нито едно знаково политическо лице не е  посетило страната ни. Това трябва да се промени", категоричен бе Адемов.  Той припомни, че в навечерието на изборите за Европейски парламент трябва да се работи за възстановяване авторитета на страната ни, за да заеме тя мястото, което и се полага в Европейския съюз. 

Специален гост на зимната конференция е лидерът на партия ГЕРБ Бойко Борисов, а лектори са Делян Добрев, председател на комисията по енергетика в Народното събрание и Калин Каменов, кмет на Враца. 

Над 160 младежи от цялата страна участват  в Националната зимна

академия #MGERB4YOURFUTURE. Форумът се организира от Фондация "Ханс

Зайдел“ и Сдружение "Граждани за европейско развитие на България“.