Художествената галерия "Владимир Димитров – Майстора“ в  Кюстендил представя творби на съпружеската двойка Дади Вирц и Красимира Дренска, съобщиха за "Фокус“ от културния институт. Откриването на изложбата е насрочено за 17.30 часа. Тя носи името "Пресечни точки“. Авторите представят рисунки и акварели в своеобразен диалог на творби от последните три години.

Артистичното семейство от Швейцария гостува за пореден път в България. Съвместната им изява извиква представата за линии, които се пресичат в определени точки.

Дади Вирц е роден в Швейцария като син на Паул Вирц, етнолог и изследовател на изкуствата от земите около Южните морета. Като дете придружава баща си при многобройните му пътувания в Судан, Индия, Япония и Латинска Америка. Впечатленията, свързани с тези пътувания с презокеански параходи, остават запечатани в паметта му завинаги и обагрят цялото му творчество на зрял художник.

Kрасимира Дренска е родена в София. Завършва Художествената академия в София.  От 1980 живее и работи в Базел, Щвейцария. Омъжена е за Дади Вирц. В рамките на настоящата изложба Красимира показва серията акварели  чието заглавие може да бъде разбрано като "Задържани моменти“.