Артистично присъствие и свободен дух обещават организаторите на Дни на класиката в Балчик, които се провеждат под патронажа на кмета на морския град Николай Ангелов, предаде репортер на "Фокус". 14-ото издание на музикалния форум ще се проведе в дните от 22 до 29 юли на сцена "Мелницата".

В 19:30 ч. в първия ден ще свирят Китарен дует CARIsMA - Магдалена Калчева и Карло Кориери. Те ще изпълнят творби на Росини, Шопен, Вивалди, Пиацола и по-съвременни композитори, като Стенли Майерс, Висенте Амиго и др. Във втория ден е концертът на Представителен духов оркестър на ВМС с диригент Георги Зайранов. Те са подготвили вълнуваща компилация от златни хитове.

GOLDEN HORN BRASS - Бегюм Гьокмен (валдхорна), Юлиан Лупу (тромпет), Ренато Лупу (тромпет), Синан Ширин, Толга Акая (тромбон), Държавна опера - Бургас с обичани песни от "Златният Орфей", Камерен оркестър - Добрич с гост диригент Петър Тулешков са сред останалите участници. Дни на класиката в Балчик ще завършат с концерт на Плевенската филхармония с гост диригент Йордан Камджалов. 

Входът за всички събития е безплатен. Концертите са с начален час 19:30 ч. Подробна информация за музикалната програма и новини са публикувани на сайта на събитието - тук

Жулиета НИКОЛОВА