На 15 август Православната Църква почита Успението на Божията Майка, Пресветата Дева Мария. Това съобщи в интервю за "Фокус“ Негово Преосвещенство Велбъждският епископ Исаак. Литургията ще започне от 9.30 часа в храм "Успение Богородично“ в Кюстендил. С благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит богослужението ще възглавят Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, в съслужение с Негово Преосвещенство Велбъждският епископ Исаак – втори викарий на Българския патриарх и духовен надзорник на Кюстендилска духовна околия.

"След светата Литургия ще бъде отбелязан и празникът "Панагия“. След това ще има представяне на постерна изложба. То е във връзка с Кюстендилска духовна околия през вековете. Кюстендилци малко знаят за съществуването на околията през вековете назад. Велбъждската епископия е една от древните в нашата Църква“, каза епископ Исаак.

"Нека Света Богородица да помага, да благославя. Нека ние да имаме винаги молитва към нея, за да бди тя над всички нас. Честит и благословен празник“, пожела епископ Исаак.

Венцеслав ИЛЧЕВ