Ако всичко това, което виждам като програма бъде представено в общината за съгласуване и за одобряване като проект съм поел съм ангажимент към гражданите и обществените организации, че вода в "Дом Младост" ще има и тя ще бъде достъпна до всички" Това коментира днес главният архитект на Община Варна Виктор Бузев при представянето на проекта за новият комплекс, предаде репортер на Радио "Фокус" - Варна .

"Надявам се, че условията в новия комплекс ще отговарят на най-съвременните изисквания. Що се отнася до информацията, че се предвижда високоетажно жилищно строителство тук, за което все още няма представен проект, всичко ще бъде според изискванията на ПУП-а, одобрен през 2006 година. По това време е отбелязано в този план, че сградата се руши и не се пази, затова се предвижда премахване. Тогава още е предвидена зоната за жилищно строителство. Искам да уточня, че при жилищно строителство може да има и обществени обекти, които не трябва да нахвърлят 40% от общата клавиатура, в противен случай сградата става обществена", коментира арх. Бузев в отговор на запитване от представители на инициативният комитет "Да спасим дом Младост".

Както медията ни по-рано днес съобщи, от организацията готвят протест с поставяне на рекорд по пренасяне на вода в събота, като днес стана ясно, че това няма да е точно протест, а по-скоро демонстрация, организирана от Фондация "ГЕЯ".

Днес арх. Бузев пое ангажимент след като се запознае с проекта, когато той бъде официално внесен като инвестиционно намерение в Община Варна, да организира обществено обсъждане, за да се срещнат обществения и инвестиционния интерес.