Арестуваха един от добрите познайници на МВР във Варна, чиито снимки се намират в почти всеки магазин във Варна – със съобщение, че са крадци.

Вчера обаче тази прослойка е намаляла с един. Това е 27-годишен варненец, известен на МВР, който е задържан в ареста на Първо РУ. Той е заловен от полицаите след извършена оперативно-издирвателна дейност. Установено е, че преди седмица, извършителят е извършил кражби на хранителни стоки от няколко магазина в града. По случая е образувано досъдебно производство и е предаден на прокуратурата.

Преди 10-ина дни заместник-председателят на Българската ритейл асоциация (БРА) Аксиния Баева, съобщи в София, че има епидемия от кражби от търговски обекти. Някои от фирмите в бранша отчитат 70 процента ръст на липси от кражби през 2023 г. спрямо 2022 г.

Във Варна обаче полицията работи по сигнали на търговски обекти, свързани с обирджии. Вчера е заловен и още един крадец. Това е 31-годишен мъж от с. Опанец. Установено е, че преди ден той  е извършил кражба на различни напитки от летния бар на варненско заведение, находящо се в Морската градина. Сигнал за това е подаден от управителя на бара. Срещу задържания е образувано бързо производство и е докладвано на прокуратурата.