Двама извършители на хулигански прояви в центъра на столицата бяха задържани от служители на Първо РУ, съобщиха от МВР.  На 11 август около 12.30 ч. в района на градинката "Кристал“ мъж във видимо нетрезво състояние е отправял обиди към преминаващите хора. Възмутени от агресивното му поведение граждани подали сигнал към полицията и на мястото се отзовали служители на Първо РУ.

Агресията на мъжа ескалирала и освен обиди към полицаите, той нанесъл и удари върху служебния автомобил. Мъжът е известен на МВР с множество регистрации за хулигански прояви, управление на МПС след употреба на алкохол, както и за извършени кражби. Непристойното поведение е санкционирано с наказание "задържане за срок от 5 денонощия в структурно звено на МВР“ на основание чл.6, ал.1, б "а“ от Указа за борба с дребното хулиганство.

Няколко часа по-късно същия ден, около 19.30 ч., екип на Първо РУ се отзовал на идентичен случай и в градинката пред храма "Свети Седмочисленици“, където жена в нетрезво състояние хвърляла бутилки по минувачи и отправяла непристойни думи и обиди. При вида на униформените тя насочила агресията си и към тях. Жената, познайница на МВР с подобни хулигански нарушения и неморално поведение, е задържана в Първо РУ. 

Непристойните ѝ прояви са санкционирани с наказание "задържане за срок от 15 денонощия в структурно звено на МВР“  на основание чл.6, ал.1, б "а“ от Указа за борба с дребното хулиганство. Материалите и по двата случая  са докладвани в Софийския районен съд,  който е определил съответните санкция.