Първият астрокуиз за това лято обеднява усилията на Софийския планетариум и Sofia Quiz Madness за създаването на една уникална космическа вечер за всички гости на събитието. Това каза в предаването "Човекът на фокус“ на Радио "Фокус“ оперативният директор на Софийски планетариум "Андромеда“ Апостол Спасов.

Събитието ще се състои на 28 юни от 20.30 часа на бара в Регионалния център за съвременни изкуства "Топлоцентрала“ и включва космически куиз, премиум програма в Планетариума и много награди. "Надяваме се за пореден път да докажем, че нашите партита са и интелектуални, и интересни за хората. Партито е насочено към млади хора, които са интересуват и са наистина любознателни. За нас е важно да дойдат хора, за които е интересна темата "Космос“, интересуват се от нея и просто им доставя удоволствие.“   

Идеята за Планетариума възниква по време на пандемията, когато д-р инж. Недислав Веселинов и екипа му имат желанието да създадат едно пълноценно космическо изживяване в сърцето на София. "Със съдействието на доста партньори, с доста труд и събиране на финансиране  успяхме да изградим Планетариума и той вече почти две години работи ежедневно,“ каза той и добави, че могат да се видят 4 оригинални прожекции на тема "Космос“, които обхващат различни сфери, всяка от които е едно невероятно приключение.

"Идеята на Планетариума е да възбуди любопитството и интереса на хората, на всички наши посетители, към Космоса. Това се стремим да правим с всички наши събития, с инициативите ни и подкрепата към други събития на тема "Образование и Космос“.  Нашата мисия е да подкрепяме образованието, любопитството и интереса на хората,“ обясни още оперативният директор на Софийски планетариум "Андромеда“ Апостол Спасов.