Антон Хекимян откри официално предизборната си кампания, предаде репортер на "Фокус". На събитието присъстваха редица симпатизанти на партията, депутати, общински съветници и кандидат-районни кметове.

“За тази седмица и половина познавам много хора от вас. Не съм имал съмнение, но се убедих, че Йорданка Фандъкова и Георги Георгиев могат да говорят за големите проекти на София с часове", обърна се Хекимян към симпатизантите на партията.

“Обичам София. Това в градът, в който изградих живота си, работата си. Дадох си ясна сметка, че има моменти, когато трябва да се вземе отговорност. А за нас сега това в София. Тя не трябва да бъде заложник и работата да бъде спряна. Има такъв риск. Работата за София ще продължи. София не може да бъде заложник на думи", каза още той. Нашата задача е да защитим всички проекти. Само с образование и наука можем да преминем напред към умния град и високите технологии. Всичко това може да се случи с този потенциал", добави кандидатът за кмет.

“До днес са изградени 42 км метро, в следващия мандат трябва да завършим още 10 км. Искам да го направим. Метрото трябва да стигне до Симеоновския лифт. Има партии, които само преди година спираха проектите, спираха парите за София. Това не трябва да се случва. Това е не само политическо, а гражданско лицемерие", посочи Хекимян.

“Убеден съм, че съм взел най-правилното решение. Направил съм крачката да бъда в най-подготвения отбор", категоричен бе той.

“Аз не съм кандидат за нищо, което е добре. В ролята си на кандидат трябва да ви убеждавам колко съм хубав, а това влиза в конфликт с емблематичната ми скромност. Сега ще ви говоря за хора с качества, кауза, биография". Това заяви Томислав Дончев зам.-председател на ГЕРБ по време на откриването на кампанията на Антон Хекимян

"Изобщо не е без значение как си живял живота си и какви решения си вземал. Кандидатите на ГЕРБ са хора, които не само могат да слушат, а  могат да чуват и разбират. Няма шанс да станеш голям политик, ако не можеш да разбереш болката, мечтата на хората. Всеки кандидат е важен. Местната власт е най-близо до хората. Тази, която всеки ден трябва да решава проблемите на хората. Понякога местните избори са по-важни от парламентарните. Те показват дали имаме подкрепата на хората", каза  Дончев. 

“София има нужда от добра администрация, от модернизация. София има нужда от мъдрост, разум, от сърце и от любов", заключи той.