За нас най-важно остава сигурността на децата, които тепърва ще се придвиждат от домовете си до училище заедно със своите родители или чрез градския транспорт, но какво се случва с маркировката по улиците и по специално около училищата в София - виждаме, че почти никаква я няма. Това коментира  общинският съветник от ГЕРБ-СДС Антон Хекимян, предава "Фокус".

"Още повече, че през юли предупредихме, че договорите за поддръжка за пътната безопасност в София са изтекли през юни. Местната власт не е направила нищо необходимо те да бъдат подновени - нещо, което е трябвало да стартира като процедура още шест месеца по-рано, шест месеца преди тези договори да изтекат. В средата на август, отново след като повдигнахме темата видяхме кметът, който излезе на поредната си ПР акция и каза, че започва усилено и интензивно маркиране, по-специално около училищата и детските градини. Очаква се едва до края на октомври това да се случи и да бъдат маркирани пешеходните пътеки и да бъдат обезопасени терените около училищата. Цяло лято не стигна на управляващите да маркират, защо това е така. Само може да си дадете ясна сметка дали това е приоритет за тях, нищо, че беше в предизборната им програма", коментира Хекимян.

"Подготвили сме един кратък перформанс с училищата, до които стигнахме, а те със сигурност са много повече - 4. ОУ "Проф. Джон Атанасов“ в "Дружба 1", 48. ОУ "Йосиф Ковачев“ в "Банишора", 68. СУ "Акад. Никола Обрешков" в "Дружба 2", 65. ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" в Бусманци. Не сме снимали училища, които са само в идеалния център на София, а сме снимали училища навсякъде в града, защото смятаме, че това е нещото, което трябваше да се свърши с приоритет, само че около училищата в София не е маркирано, пешеходните пътеки не са подновени, което е огромната и вина, и лъжа от страна на Васил Терзиев. Има обаче един друг, много по-голям проблем, разклащането на основите на образователната система в София", каза още общинският съветник от ГЕРБ-СДС.