Бездействието на Васил Терзиев вкара Столична община във Вълчи капан, нарушавайки интереса на гражданите. Това написа във Фейсбук общинският съветник в СОС от квотата на ГЕРБ Антон Хекимян

"Кметът на София Васил Терзиев имаше задължението да спази закона и да събори обявените от съда за незаконни постройки на Румен Гайтански - Вълка.

Последните седмици медиите са завладени от измислени сценарии и черен ПР от страна на кохортата експерти на Васил Терзиев. Измислените скандали и опитите за незаконни сесии на СОС обаче не могат да потулят скандала, за който кметът на София мълчи умишлено трета седмица. И заради който скандал уволни главният архитект Здравко Здравков, по поръчение лично на Лена Бориславова. Според запознати напористата депутатка от “Продължаваме промяната" забранила на ППДБ и дори на общинарите на Борис Бонев да общуват с останалите общински съветници, което сериозно съботирало работата на Общинския съвет по важни обществени теми.

Впрочем-тактиката на екипа на Терзиев е прозрачна: да замажем очите на столичани, за да не отговорим на нито един въпрос, който касае публични средства или нарушаване на законите.

В каква договорка са влезли Васил Терзиев и Румен Гайтански-Вълка и защо кметът си позволи публично да го унижава с това, че Гайтански сам щял да си бутне къщичката, но друг път!

На основата на какъв документ Терзиев се съгласи да спре разрушаването на незаконните постройки, за които сам ходеше да се хвали по медиите, че ще ги бута?

Каква заповед е издал за спирането на разрушаването?

Смята ли Терзиев, че е защитил закона и интереса на софиянци?

Успокоително е все пак, че докато Общината на Бонев и Терзиев свиква незаконни заседания, хвърляйки брокатен прах в очите на столичани, държавата си върши работата.

Югозападното горско предприятие прекрати договора със свързваната с Румен Гайтански фирма "Био Майнинг" АД.

Едностранното му прекратяване е заради неизпълнени от страна на фирмата задължения.

А Васил Терзиев мълчи оглушително, чудейки се как да спомене Бойко Борисов и ГЕРБ, за да стане поне малко интересен на публиката.

Вълчи времена и овчедушие!", пише още Хекимян.