През вчерашния ден, от полицейски служители на ОДМВР-Благоевград е проведена специализирана полицейска операция по линия на противодействие на производството, съхранението и разпространението на наркотични вещества, при която е констатирано следното:

При извършена проверка на жилище в град Сандански, обитавано от 30-годишен мъж от града, в една от стаите в дома е открита кутия с намираща се в нея около 14,76 грама зелена тревиста маса, която след направен полеви тест е реагирала положително на канабис. Мъжът е задържан със заповед за задържане до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

В оранжерия, находяща се в частен имот в землището на село Митино, община Петрич, от полицейски служители на РУ-Петрич са установени около 53 зелени тревисти растения с общо тегло около 58,300 килограма, реагиращи положително на канабис. Със заповед за задържане до 24 часа е задържан 57-годишен мъж от село Митино. Образувано е досъдебно производство.

От полицейски служители на 01 РУ-Благоевград са открити около 195 канабисови растения с общо тегло около 271,400 килограма. Същите били засадени на три обособени места по коритото на река Лисийска в землището на село Лисия, община Благоевград. 

За случаите е уведомена РП-Благоевград и са образувани досъдебни производства.