Ансамбъл "Родопа“ ще представи премиерата "Изтървани ритми" - трите части от трилогията, събрани в един мултимедиен спектакъл на 30 ноември от 19:00 часа в зала 1 на Родопския драматичен театър "Николай Хайтов", предаде репортер на "Фокус“.

Главният художествен ръководител на ансамбъла Андриян Петров посочи, че идеята за трилогията се е родила по време на пандемията, когато ансамбълът е нямал възможност да пътува и са се среща с любимата си публика. "Тогава неспирайки творческия процес, успяхме да създадем различни творчески продукти, които обединихме в тази трилогия, която включва три отделни части, представящи всяка една от формациите в ансамбъла. Първата част е "Изтървани ноти“ и представя народният оркестър и духовият оркестър на ансамбъла. Втората част е "Изтървани стъпки“, като там акцентът е върху танцовия състав, а третата част е "Изтървани песни“, където акцентът е върху народния хор. Четвъртата част включва най-важните моменти от трите части, които да изградят една обща част "Изтървани ритми“ и в нея ние обединяваме няколко изкуства“, посочи Петров. 

"Изтървани ритми“ е разказ за едно момиче, което посещава Смолянския исторически музей и залисана от разглеждането на предметите не осъзнава кога затваря музея. Със затварянето на музея, героите в него и картините оживяват и тя се включва в много от тях. Това е и разказ за една неосъществена любов. Зрителите ще могат сами да се насладят на това уникално представление на 30 ноември“, каза още Петров.