Още повече ремонти ще има в София, те ще трябва да са целогодишни. Това каза общинският съветник от ПП-ДБ-СА Андрей Зографски.

"София трябва да прави три-четири пъти повече ремонти  - изграждане инфраструктура, за да се навакса изоставането, за да ремонтира старите улици, да построи липсващите връзки. Така че следващата година ще има още повече ремонти от тази година. Мога да ви кажа, че започва ремонт на "Мария Луиза“ още през март, където и трамвайното пътното платно ще се обновява на "Джеймс Баучер“, на "Александър Стамболийски“, ще има изграждане на "Копенхаген“, където ще правим булевард с 10 ленти и трамвайно трасе. Това все ще бъдат сложни обекти, които ще се работят повече от една година“, каза той пред bTV.

Зографски добави, че се изграждат или от нулата, или се ремонтират основно. Той обясни и че някои от текущите ремонти ще приключат скоро. 

"Има много задръствания в столицата. Това тека първо защото има увеличение на регистрираните коли – 75 000 за тази година. Другото е - няколко ремонта се извършват паралелно. Те са изключително важни и затрудняват трафика. "Опълченска“ е затворена за разширение, а там трафикът се поема от "Сливница“ и от "Христо Ботев“. А "Тодор Каблешков“, който е най-важният булевард на София се изгражда и се навлиза в кръстовището с "Черни връх“, за да се свърже асфалта и това също ще облекчи движението. До края на годината ще трябва да се пусне този булевард“, добави той.