В следобедните часове на днешния ден от "Продължаваме промяната – Демократична България“ регистрираха своята листа с кандидати за народни представители от Благоевградска област, предаде репортер на "Фокус“.

Водач на листата е бившият регионален министър Андрей Цеков, който за втори път повежда коалиция ПП – ДБ в битката за Благоевград. Пред журналисти той заяви, че са регистрирали пълна листа от 22-ма кандидати, която листа е съобразена с приоритетите, заложени в предизборната им платформа, която е ориентирана към бъдещето на България за разлика от други партии, които са обзети от носталгията по миналото.

"Ние гледаме с надежда към бъдещето, към младите хора. В листата и програмата са съобразени приоритети като образование, здравеопазване, грижа за младите, така че да направим България хубаво място за живеене“, каза още той.

От думите му стана ясно, че в листата на "Продължаваме промяната – Демократична България“ с кандидати за народни представители от Благоевградска област има четирима лекари, четирима учители, шестима млади хора и седем дами.

"Хубава, балансирана, оптимистична листа, която гледа към бъдещето. В листата ни няма изненади. Седем души са представители на коалиционните ни партньори. Нямахме никакви проблеми при определянето на листата в 1-ви МИР. Не сме имали конфликти, ние сме един добър отбор“, добави Цеков.

Той отбеляза, че от април 2021 година това са седми парламентарни избори, което според Цеков е абсолютно ненормално.

"Трябва да си кажем истината – защо ходим седем пъти на избори! Това е така, защото една голяма част от политическата класа неистово се стреми да запази порочната система за овладяната държава, в която живеем повече от 20 години. Факт е, че за всичките тези седем избора, единствените редовни правителства, които бяха сформирани, са от реформаторските среди – "Продължаваме промяната – Демократична България“. Никой друг не пое стъпкйата да направи реформа в посока на това България да стане една нормална държава. Смятам, че тези избори са тест за гражданското ни общество – доколко в него има енергия, за да живеем в по-добра държава“, подчерта той, допълвайки че вярва в българските граждани и в това, че хората искат да живеят по-добре.

Цеков заяви, че изборите никой не иска да живее в държава с бухалки, в която зависимостите определят бъдещето. Времето ще покаже дали е дошло осъзнаването на обществото, за да направи тази стъпка. Ако не е – ще има следващи избори.

"Много е рано да се говори за каквато и да е било управленска формула. Ние сме доказали, че можем да правим управление. Повечето от останалите политически сили са доказали, че могат да го рушат. Ние влизаме в изборите с надеждата и обещанието към българските граждани, че каквото зависи от нас, ще го направим, за да се управлява България в правилната посока. В управление с грешна посока, няма да участваме“, каза Цеков.

А ето и пълния списък с имената на кандидатите за народни представители от "Продължаваме промяната – Демократична България“ за 1-ви МИР Благоевград:

1. Андрей Цеков

2. Радко Тумбев

3. Димитрина Хаджиева-Недина

4. Ваня Кромбоа

5. Николай Куколев

6. Мария Тенчева

7. Теди Николов

8. Сейди Абдишев

9. Ивайло Димчев

10. Димитър Парасков

11. Дейвид Давидков

12. Йорданка Бърдарска

13. Мартин Петров

14. Олег Сатиев

15. Атанаска Ковачева

16. Янко Христов

17. Мария Тончева

18. Николай Лалев

19. Любомир Терзийски

20. Методи Бисерков

21. Маня Мартинш

22. Марио Граченов