Сдружение "Бизнесът за Пловдив“ осъществи една много благородна кауза - успя да възстанови, да реновира, да реставрира тази прекрасна къща на Иван Черноземски в Старинен Пловдив, като идеята е колкото се може повече граждани и гости на град Пловдив да видят красотата на нашите възрожденски къщи. Това каза за  предаването "Цветовете на Пловдив" по Радио "Фокус" Александър Стайков, изпълнителен директор на сдружение "Бизнесът за Пловдив“.

"Ние ситуирахме първия етаж и това прекрасно дворно пространство като културен център "Бизнесът за Пловдив“ и съответно сме домакини на това прекрасно мероприятие в момента като фестивала "Творците"", добави Стайков. 

"Това няма да е само за фестивала. Ние вече имаме практика в тази посока. Тук сме провели множество мероприятия от всякакво естество: литературни четения, представяне на книги, форуми, дискусии, кръгли маси и всичко от този род. И ще продължаваме. Културният календар е пълен до края на годината. Всички са добре дошли! Когато има мероприятия, в социалните мрежи, в сайтовете ние ги публикуваме, така че всички са добре дошли да видят тази красота, която сме постигнали!", добави Александър Стайков.