Специализирана полицейска операция срещу купения вот тече на територията на област Смолян от рано тази сутрин. Тя започна от ромската махала. Бяха проверени много преминаващи автомобили и частни адреси. Полицаите питаха лично хората дали от политическите партии са идвали да им предлагат пари за изборите. Проверяваха и законно придобити ли са дървата за огрев в дворовете на къщите на хората.

Един от живеещите в махалата, Александър Георгиев заяви, че полицаите си вършат много добре работата. "Така трябва е, държавата се е отпуснала все едно се намираме в някакъв овчарник. Всеки си прави каквото си иска, всичко е анархия. Подкрепям тази проверка. И не само за тези случаи. Постоянно трябва да има такива проверки“, посочи Георгиев.

Той бе категоричен, че през последните 5 години никой от политиците не е стъпвал в махалата. "Преди са идвали. Опитваха се да купуват гласове. Полицаите знаят, а и целия град, че тук в нашата махала малцинството е съставено от честни и трудолюбиви хора. Всички тази сутрин видяхте, че хората отиват на работа. Водят си децата на училище, на детска градина. Хората тук работят, за да носят пари у дома“, уточни Георгиев.

На въпрос, защо според него проверката тръгва точно от ромската махала, той заяви, че ги проверяват, защото ги имат за "черната овца“ на обществото. "Това обаче не е така. Има много по-черни овци в обществото от нас“, подчерта Георгиев.

Той посочи, че са образовани хора и знаят за кой да гласуват. Мъжът подчерта, че всички хора трябва да излязат да гласуват, ако искат да се промени нещо в България.

Всички проверени бяха категорични, че не са идвали представители на политически партии да им предлагат пари срещу вот. По думите им, те са страхуват да не се разчуе. Дори посочват, че в махалата все още не са идвали и на предизборни срещи, за да представят платформите си.