Община Търговище обяви конкурс за старши експерт в отдел "Правно обслужване и обществени поръчки" към дирекция "Административно-правно, информационно и техническо обслужване". Длъжността е свързана с планирането, подготовката и провеждането на необходимите процедури за възлагане на обществени поръчки от страна на администрацията.

Кандидатите за заемане на позицията трябва да имат висше образование в някое от следните професионални направления: администрация и управление, икономика или право. Изисква се и поне една година професионален опит, придобит в дейности, свързани с функционалните задължения на длъжността и или минимален ранг за длъжността ІV младши.

Документи за участие се подават до 11 август в Центъра за административно обслужване на Общината или на e-mail: obshtina@targovishte.bg. Подава се заявление по образец и попълнена декларация по Наредбата за провеждане на конкурсите и подбора при мобилност на държавни служители. Прилагат се и копия от диплома за завършена степен на образование и документи, удостоверяващи продължителността на професионалния опит. При наличие се представят и документи, удостоверяващи придобития ранг като държавен служител, както и такива за придобити допълнителни умения и квалификации.

Допуснатите по документи кандидати ще решават тест за познания от професионалната област на длъжността и дейността на администрацията. С преминалите теста кандидати ще бъде проведено и интервю.