Поредната успешна акция срещу наркоразпространението проведоха на 1 октомври служителите на сектор "Наркотици“- СДВР. От къща в столичния кв. "Христо Смирненски“ са иззети два чувала с марихуана, близо 200 гр. хашиш, лед лампи, химикали, спейсбегове с марихуан, съобщиха от МВР. Мъж и жена са задържани с полицейска мярка до 24 часа.

Преди месец столичните криминалисти получили информация, че собствениците на къща в кв. "Христо Смирненски“ отглеждат канабис, предназначен за разпространение в столицата. В хода на разследването служителите установили, че терасата на втория етаж на сградата била покрита с тента, под която имало растение със съцветия канабис. При проучването се установило, че в къщата живеели на семейни начала 43 г. мъж и 41 г. жена. 

Акцията по задържането им се осъществила вчера следобед.  При извършените процесуално-следствените действия в холното помещение на втория етаж, който двойката обитавала, били иззети два чувала  с марихуана,  около 200 гр. хашиш,  химикали за торове, служещи за подхранване на почвата  за отглеждане на канабис, четири специални лед-лампи  с размери 30/30 см, хартиени пакети със съцветия, няколко спейсбегове с марихуана. От терасата на жилището е иззето  и растение канабис с множество съцветия, високо над 1.60 метра.

Мъжът и жената са задържани с полицейска мярка до 24 часа.  Мъжът е известен на полицията за наркоразпространение и трафик на мигранти. Образувано е досъдебно производство. Предстои доклад в Софийска градска прокуратура.