Акция по линия на пътната безопасност стартира на територията на Кюстендилска област, предаде репортер на "Фокус“. Акцията беше представена от началника на сектор "Пътна полиция“ към Областна дирекция на МВР – Кюстендил Радослав Боюклийски. Акцията започна край Дупница, а контролът се осъществява върху всички моторни превозни средства.

В операцията участват служители на Областна дирекция на МВР – Кюстендил, Агенция "Пътна инфраструктура“, Национална агенция по приходите, Агенция "Митници“, Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация“. "Ще бъзе приложена нулева толерантност към всички водачи – нарушители“, каза Радослав Боюклийски.

По думите му пътната обстановка на територията на област Кюстендил към момента е спокойна. От началото на годината са настъпили 163 пътнотранспортни произшествия. От тях 52 са тежки. 4 души са загинали, а 81 са ранени и са без опасност за живота. Спрямо същия период на миналата година има 8 повече пътни произшествия, тежките катастрофи са с 5 повече, ранените са с 6 повече, а убитите запазват броя.

Венцеслав ИЛЧЕВ