В съвместното предаване на Радио "Фокус" – Пирин и Община Кюстендил "Зона Кюстендил" ще поставим акцент върху привлечените европейски средства през изтичащия програмен период от страна на общинската администрация в Кюстендил. Сумата възлиза на над 53 млн. лева, с която са реализирани 56 проекта. По темата ще разговаряме с Радмила Рангелова, зам.-кмет на Община Кюстендил с ресор "Социални услуги, програми и проекти“. Темата за изтичащия програмен период ще продължим с Любомира Велинова, управител на Областен информационен център – Кюстендил. Тя ще представи обобщена информация за европейските средства, инвестирани в област Кюстендил от 2014 година до настоящия момент. Общият брой на сключените договори региона за този период е 744 на обща стойност близо 162 000 000 лева.

Ще говорим за спорт и за образование. За поредна година в Кюстендил ще бъдат наградени най-добрите спортисти. Класацията се организира за двадесети и втори път. По темата ще чуем Стоян Стоянов, експерт "Спортни дейности" към Община Кюстендил. Ще ви срещнем с Нели Петкова, директор на Дирекция "Култура, образование, младежки дейности и спорт“ С нея ще разговаряме за действащата програма на мерките за закрила на деца с изявени дарби.

Предаването "Зона Кюстендил" се излъчва всеки понеделник, от 12.00 часа до 13.00 часа. Водещ на предаването е Венцеслав Илчев.