В съвместното предаване на Радио "Фокус" и Община Кюстендил "Зона Кюстендил" ще поставим акцент върху насроченото обществено обсъждане относно изработен горскостопански план на горите, собственост на Община Кюстендил. На обсъждане ще бъдат подложени и изработените инвентаризация и план за защита от пожари на горските територии. Наш събеседник по темата ще бъде главният лесничей Анелия Алексова. Читалище "Братство“ в Кюстендил стартира изпълнението на проект "Камерна музикална академия", финансиран от Национален фонд "Култура", Програма "Подкрепа за частни организации в областта на любителското изкуство“. Целта на проекта е да се популяризира и развие дейността на детската музикална школа към читалището и по-конкретно класовете по китара, цигулка, пиано и акордеон. По темата ще разговаряме с председателя на читалището Иван Андонов.

В предаването предстои и рубриката "Книгите, които ни свързват“. Тя е за четящия човек, но и не само - а за любопитния, за отворения към приключения и непознати територии, за тези, които тепърва откриват книгите, но и за тези, които са убедени и страстни читатели. Директорът на Регионална библиотека "Емануил Попдимитров“ София Пейчева ще разкаже повече за обособения в културния фонд "Архимандрит Зиновий“. Само след няколко дни в Кюстендил ще се отбележат 111 години от смъртта на архимандрит Зиновий – будителят от Радомирско. Той е забележителна личност с огромен принос за освобождението на Пернишко и Радомирско и за развитието на просветното дело в този край. Дейно участва в създаването на революционни комитети в Радомирско. За личността му ще разговаряме с архиерейският наместник на Кюстендилска духовна околия – архимандрит Исаак.

Предаването "Зона Кюстендил" се излъчва всеки понеделник, от 12.00 часа до 13.00 часа. Водещ на предаването е Венцеслав Илчев.