В съвместното предаване на Радио "Фокус" и Община Кюстендил "Зона Кюстендил" ще поставим акцент върху развитието на социалните услуги. За поредна година в общинския бюджет се залагат допълнителни средства, чрез които да бъдат обезпечени предлаганите за хората в нужда здравно-социлани дейности. Наш събеседник по темата ще бъде Радмила Рангелова, зам.-кмет на Община Кюстендил с ресор "Социални услуги, програми и проекти“.

Община Кюстендил набира предложения за членове на съвета на децата. Този съвет е консултативен орган към председателя на Държавната агенция за закрила на детето, а целта му е да насърчава детското участие в процесите на изработване на политики за децата и вземане на решения. Гост в предаването ни ще бъде Мария Тодорова, старши експерт "Младежки дейности“ към Община Кюстендил. В минутите на нашата среща ще говорим и за предстоящото изменение на наредбата за прием на деца в първи клас. С подробностите ще ни запознае Нели Петкова, директор на Дирекция "Култура, образование, младежки дейности, спорт и туризъм“. В предаването ще говорим и за култура. След отпадането на извънредната епидемична обстановка и произтичащите с нея ограничения, жителите и гостите на Кюстендил отново ще се радват на десетки събития, организирани от културните институти в града. През месец април ни очакват Международен фестивал за класическа китара, детски работилници, представяния на книги и на театрални постановки, отбелязване на годишнини, откриване на изложби, но основният акцент е предстоящият Великден. За всичко това ще ни информира Дима Укалска, началник на отдел "Култура и духовно развитие“.

Предаването "Зона Кюстендил" се излъчва всеки понеделник, от 12.00 часа до 13.00 часа. Водещ на предаването е Венцеслав Илчев.