В съвместното предаване на Радио "Фокус" и Община Кюстендил "Зона Кюстендил" ще поставим акцент върху започналата вече данъчна кампания. Събеседник по темата ще бъде Биляна Станимирова, началник на отдел "Местни приходи" към Община Кюстендил. От месец януари 2013 година с решение на Общински съвет –Кюстендил беше приет правилник за финансово подпомагане на процедури и дейности по асистирана репродукция на съпрузи и лица, живеещи на съпружески начала, с репродуктивни проблеми на територията на община Кюстендил. До момента са подпомогнати 93 семейства и са изплатени над 240 000 лева за извършени инвитро процедураи. Темата ще продължим с Радмила Рангелова, зам.-кмет на Община Кюстендил.

В предаването ще ви разкажем за обявения Национален конкурс за детска рисунка "Пролет върху листа". През изминалите години конкурсът се превърна в утвърден форум на детското творчество и се радва на много широка популярност в цялата страна. Наш събеседник ще бъде Дима Укалска, началник на отдел "Култура и духовно развитие“. Тази седмица, на 10 февруари, Православната църква ще отбележи празника на Св. Харалампий Чудотворец. Светецът се почита от българския народ, както заради молитвеното му застъпничество пред Бог за болни, страдащи духовно и телесно, така и като закрилник на пчеларите и проводник на Божията благодат над пчелния мед. По този повод ще разговаряме с Тихомир Стоицов, председател на брншовия съюз "Пчела" в Кюстендил.

Предаването "Зона Кюстендил" се излъчва всеки понеделник, от 12.00 часа до 13.00 часа. Водещ на предаването е Венцеслав Илчев.