В съвместното предаване на Радио "Фокус" и Община Кюстендил "Зона Кюстендил" ще поставим акцент върху в изготвения проект за бюджет на Община Кюстендил за 2022 година. Проектът на бюджет е балансиран след задълбочен анализ и експертна оценка на общинските приходи, събираемостта на същите, необичайните или сезонни колебания на приходоизточниците, а в разходната част са спазвани принципите на икономичност и целесъобразност за постигане на годишните цели и приоритети. Коментар по темата ще чуем от кмета на Община Кюстендил – Петър Паунов.

Прогнозната рамка на Бюджет 2022 е 66 милиона лева, което е с около 5,4 милиона лева повече от предходната година. По темата ще чуем и Иван Андонов, председател на Общински съвет – Кюстендил. Основни цели в проекта за бюджет на Община Кюстендил за 2022 година са справяне с предизвикателствата на здравната и икономическа криза; Запазване финансовата стабилност на общината. Запазване нивото на качество на предоставяните публични услуги, подобряване на социалната и инженерна общинска инфраструктура. Успешно изпълнение, отчитане и осигуряване на устойчивост по европейски проекти и програми.С подробностите ще ни запознае зам.-кметът на Община Кюстендил с ресор "Икономика и финанси“ Надя Каратова.



Предаването "Зона Кюстендил" се излъчва всеки понеделник, от 12.00 часа до 13.00 часа. Водещ на предаването е Венцеслав Илчев.