В съвместното предаване на Радио "Фокус" и Община Кюстендил "Зона Кюстендил" ще поставим акцент върху предстоящия официален празник на града – "Кюстендилска пролет“. Вече е готова самата програма, с която жители и гости на града под "Хисарлъка“ ще посрещнат традиционния пролетен празник. Подробностите за празника ще научим от кмета на Община Кюстендил Петър Паунов.

За 38 път се проведе най-голямото туристическо изложение в България "Ваканция и СПА Експо“. Участие взеха 118 изложители, представители на пълния спектър туристически услуги, туроператори и съпътстващи дейности, технологични компании, организации за управление на дестинациите, културни институти, общини. Община Кюстендил също взе участие в международното изложение. По темата ще разговаряме с Георги Разсолков, старши експерт "Туристическа дейности" към Община Кюстендил и с Мирослава Таскова, експерт в Регионален исторически музей – Кюстендил. Послание за мир отправиха деца от школата "Новите майстори“ в Кюстендил. За няколко часа над 20 деца от школата и общо над сто участници изрисуваха голям бял гълъб върху площ от един декар на централния площад "Велбъжд“ в града. За инициативата ще разговаряме с художника Евгени Серафимов. В събития и снимки на страницата си в социалните мрежи Държавния архив в Кюстендил припомни за бежанците в Кюстендилско през 1878 – 1920 година. Авторът на изложбата Рилка Петрова ще бъде наш гост в предаването.

Предаването "Зона Кюстендил" се излъчва всеки понеделник, от 12.00 часа до 13.00 часа. Водещ на предаването е Венцеслав Илчев.