В съвместното предаване на Радио "Фокус" и Община Кюстендил "Зона Кюстендил" ще поставим акцент върху действията на общинското ръководство, насочени към предоставяне на актуална информация за качеството на атмосферния въздух и необходимостта от предприемането на конкретни мерки за подобряване на показателите. Събеседник по темата ще бъде главният еколог на Община Кюстендил Ирина Велкова.

След като в началото на месец февруари беше открита уникална изложба, по повод 140 години от рождението на големия български художник Владимир Димитров – Майстора, проявите във връзка с кръглата годишнина продължават. Наш гост в предаването ще бъде директорът на кюстендилската галерия Валентин Господинов. Българската федерация по туризъм тази година е избрала за домакин на Национален поход на жените град Кюстендил. Походът ще се състои от 2 до 6 март. Той се организира в чест на националния празник – Трети март и Международният ден на жената – 8 март. В проявата ще се включат повече от 100 туристки от цялата страна. С подробностите ще ни запознае Силвия Михова, секретар на Туристическото дружество "Осогово“. Единадесетото Общинско лекоатлетическо състезание "Лъвски скок“ - за момичета и момчета V клас, ще се проведе в Кюстендил. Това ще стане на 4 март на стадион "Осогово“. Състезанието е посветено на Апостола на свободата - Васил Левски и по повод 3 март - Националния празник на Република България. Наш събеседник ще бъде директорът на Обединен детски комплекс – Кюстендил Бойко Малинов.

Предаването "Зона Кюстендил" се излъчва всеки понеделник, от 12.00 часа до 13.00 часа. Водещ на предаването е Венцеслав Илчев.