В съвместното предаване на Радио "Фокус" и Община Кюстендил "Зона Кюстендил" ще поставим акцент върху високите сметки за консумирана електроенергия и природен газ, които притесняват не само домакинствата, но и общинските власти. Общините поискаха българската държава да ги подкрепи заради високите сметки за ток. Правителството обеща подкрепа, но срещу прозрачно харчене на местния бюджет. Каква е ситуацията в Община Кюстендил? Това ще научим от кмета Петър Паунов.

На фона на високите разходи за отопление и електроенергия продължава подпомагането на хора в неравностойно положение, отпускането на средства за неотложни ремонтни дейности, пари за подкрепа на деца и ученици. Повод да ви срещнем с председателя на Общинския съвет в Кюстендил Иван Андонов. В предаването наш гост ще бъде и зам.-кметът с ресор "Инвестиционна политика“ – Росица Плачкова. С нея ще разговаряме за действащия Общински фонд за подкрепа на местни инициативи, който през изминалата година успя да реализира две сесии. Едната от тях беше насочена към подобряване на жизнената среда, а втората към развитие на културата. В минутите на нашата среща ще ви информираме и за инициативата в помощ на кучетата, част от Планинската спасителна служба, както и на техните водачи. Наш събеседник ще бъде Радослав Наков, член на планинския спасителен отряд към БЧК – Кюстендил.

Предаването "Зона Кюстендил" се излъчва всеки понеделник, от 12.00 часа до 13.00 часа. Водещ на предаването е Венцеслав Илчев.