В съвместното предаване на Радио "Фокус" и Община Кюстендил "Зона Кюстендил" ще поставим акцент върху изготвения годишен общински спортен календар. Място в него са намерили над 60 спортни събития. Мероприятията ще бъдат финансирани от общинския бюджет и са с общинско, национално и международно значение. Календарът предоставя възможност за спорт на деца, младежи, възрастни и хора с увреждания. С подробностите ще ни запознае Стоян Стоянов, старши експерт "Спортни дейности“ към Община Кюстендил. В рамките на предаването ще отидем до Центъра за занаяти "Старата череша“ в село Раждавица, където на големия християнски празник Цветница ще се проведе етно работилница. Посетителите ще имат възможност ще плетат венчета, кошници и панери. Гостите на празника ще вземат участие в приготвянето на сладко от цветовете на глухарчета, а в същия ден ще бъде открита и фотографската изложба "Запустяло е селото ..и надеждата“. Наш събеседник ще бъде Борислав Крумов, председател на Сдружение "Роден край“.

Ще отворим врати и за рубриката – "Книгите, които ни свързват“. Тя е за четящия човек, но и не само - а за любопитния, за отворения към приключения и непознати територии, за тези, които тепърва откриват книгите, но и за тези, които са убедени и страстни читатели. Всеки втори понеделник от месеца съвместно с екипа на Регионална библиотека "Емануил Попдимитров", ви запознаваме с всичко ново и любопитно в света на книгите и Библиотеката. Темите днес – инициативата "Маратон на четенето“ и новата стихосбирка на Михаил Калдъръмов "Бавни планини“.

Предаването "Зона Кюстендил" се излъчва всеки понеделник, от 12.00 часа до 13.00 часа. Водещ на предаването е Венцеслав Илчев.