За 31-ва поредна година "Добрички панаир" АД ще проведе изложение "Селското стопанство и всичко за него", от 30 август до 2 септември в Спортен комплекс "Простор" в Добрич. Тази година ще бъде представена едрогабаритна и малогабаритна техника, строителни инструменти и машини, електрическа, акумулаторна и бензинова техника, различни видове и марки прикачен и навесен инвентар, агродронове, семена, препарати за растителна защита и др.

За първи път на изложението ще се представи фирма от Гърция. Тя оперира на гръцкия пазар и на Балканите в производство и търговия с торове, фуражи, ориз и посадъчен материал. Научните институти ще бъдат представени от местния Добруджански земеделски институт - Генерал Тошево.

В рамките на изложението Европа Директно Добрич организира информационно събитие "Земеделието в Плана за възстановяване и устойчивост и Новата Обща селскостопанска политика". Форумът ще се проведе на 30 август  от 11:30 часа. Мястото е откритата площ срещу входа на зала "Добротица“ в СК "Простор“. 

Ще бъдат представени няколко теми:

- Възможности за финансиране предлагани в НПВУ и Стратегическия план (в продължение на политиката на ПРСР)  – инвестиции в технологична и екологична модернизация, ефективно управление на води в земеделски 

стопанства.

- Бъдещи интервенции (подпомагане) по Стратегическия план предоставяне на земеделските стопани и други участници в селскостопанския сектор.

Официалното откриване на изложението е на 30 август от 10:00ч. СК "Простор"