"Чест прави на съда, че отсрочи делото в такъв кратък срок, както и че каза, че това е последната възможност. Ако Рангел не се върне до 26 февруари, ще проведем най-накрая заседание с оглед на определеното от съда."

Това каза пред "Фокус" адвокатът на братята Валентин и Борислав Динков Светлана Званчева. Днес съдът отложи тяхното дело с един месец, за да се изчака екстрадицията на Рангел Бизюрев от Дания. Следващото дело е насрочено за 26 февруари от 13:30 часа.

"Моите подзащитни също искат Рангел да се върне с оглед на изясняването на обективната истина. Изказвам съболезнования на майката - на никой не пожелавам това, която тя преживява. Аз си върша задълженията съгласно Закона на адвокатурата - трябва да защитавам всеки ден, който ме е потърсил. Нещата ескалират, но истинският процес се води в съдебната зала. Предполагам, че делото на 26 февруари ще започне по съкратено съдебно следствие", допълни Званчева.

По-рано днес главният секретар на МВР Живко Коцев съобщи, че Рангел Бизюрев, който беше задържан през ноември в Дания, миналата седмица е бил изправен пред съдa там.

"Първата инстанция е уважила искането за неговата екстрадиция в България. Надяваме в максимално кратки срокове, той да бъде екстрадиран. Но това зависи от законодателството на Дания. Имаме уверението на местните власт, че ще се случи в най-кратки срокове. Комуникацията ни на професионално и политическо ниво е много добро" каза още Коцев.