Адвокати от цялата страна пристигат във Велико Търново за национална конференция. Темата на юридическия форум ще е "Независимостта като ценност“, предаде кореспондент на "Фокус“. Срещата се организира от Висшия адвокатски съвет и ще се случи в навечерието на честванията за 115-годишнината от обявяването на Независимостта на Бълагрия.

Националната конференция започва на 21 септември, когато ВАС ще проведе свое заседание в старата столица. Домакин на събитието е Великотърновската адвокатска колегия. Представители на адвокатурата от цялата страна на 22 септември ще се включат в програмата, с която във Велико Търново ще бъдат отбелязани 115 години от обявяване на Независимостта на България. Конференцията ще бъде открита на 23 септември в 10:45 часа в музей "Възраждане и Учредително събрание" .

За историческите аспекти на независимостта ще говори проф. д.и.н. Милко Палангурски от Великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий". Един от акцентите на форума ще бъде словото на чл.кор. проф. д.ю.н Атанас Семов на тема "Независимостта на институциите и единството на нацията".

Независима съдебна власт и адвокатура са също сред темите, които ще бъдат обсъдени на конференцията.