Видинският Административен съвет (АС) откри днес производство по оспорване истинността на протокола на СИК в местните избори за кмет на село Слана бара, предаде репортер на "Фокус“. Съдът даде  ход на върнатото от Върховния административен съд (ВАС) дело за ново разглеждане от друг състав, съобщиха от пресцентъра на съда.

Делото е образувано по жалба на Георги Миладинов. кандидат за кмет на село Слана бара, срещу решението на Общинската избирателна комисия във Видин, с което са обявени резултатите за избора на кмет на кметството на първи тур.

В хода на производството съдът е приел представените писмени доказателства, изслушал е страните по делото, изпълнил е указанията на ВАС и е открил производство по оспорване истинността на протокола на СИК от секция 050900120 в проведените местни избори за кмет на кметство Слана бара, допълват от съда. АС  отложи делото за  10.01.2023г. от 10 часа. 

ВАС отмени решение на АС - Видин, с което е отхвърлена жалбата на Георги Миладинов, като кандидат за кмет на кметство Слана бара, против решение на Общинската избирателна комисия във Видин, с което е обявен и избран друг кандидат за кмет на кметството.