По-малък в сравнение с предишен период е броят на констатираните нарушения по наредби на Община Стара Загора, става ясно от прегледа на ежеседмичната справка за последната седмица на месец септември 2024 г., предаде репортер на "Фокус". Това е резултат от  перманентните проверки, осъществявани усилено от Община Стара Загора съвместно с органите на реда: Звено "Инспекторат“ и група "Общинска полиция“. 

Наложените санкции акт за установяване на административно нарушение са 9 на брой. Неспазването на чл. 17 от Наредбата за обществения ред в Община Стара Загора е на гражданин, ремонтиращ своя имот, който е разположил строителни материали на тротоара.

Две са нарушенията на чл. 57 от Наредбата за обществения ред при използване на превозни средства и общи площи на територията на Община Стара Загора. Те са за неправилно паркиране на МПС върху паркова алея и пред гараж.  

Действията на трима водачи на индивидуални електрически превозни средства са влезли в противоречие с чл. 24 от Наредбата за обществения ред при използване на превозни средства и общи площи на територията на Община Стара Загора. Двама от тях са управлявали тротинетки по тротоар, а третият нарушител е пренебрегнал забраната за возенето на втори човек.

Чл. 36 от Наредбата за обществения ред при използване на превозни средства и общи площи е нарушен от страна на собственици на автомобили с изтекъл годишен технически преглед, които заемат общинско място.

Наложените санкции глоба с фиш на стойност 20 лв. са 267 броя. Принудително преместените МПС от специален автомобил (репатратор) са 47 броя. Таксуваните на място от репатратора са 20 броя.

Община Стара Загора апелира към гражданите да спазват текстовете на наредбите.