9 хиляди лева събраха Дядо Коледовци на мотори във Велико Търново. Средствата ще бъдат дарени за лечението на Ася Смолецова, която страда от тежко онкологично заболяване, предаде кореспондент на "Фокус“.

Тазгодишното издание на акцията Мото Коледа в старата столица беше изключително успешно и в него се включиха около 500 мотористи, които зарадваха малки и големи навръх Рождество Христово. Мъже, жени и деца на две, три и четири колела обикаляха града, раздавайки усмивки, подаръци и добро настроение.

"Благодаря на всички, които участваха! Още днес, в първия работен ден, ще внесем парите по сметката на Ася, за да можем веднага да помогнем“, казва организаторът на благотворителната инициатива Георги Недев, който е и общински съветник.

През 2023-а акцията бе подкрепена и от огнеборци от Велико Търново, като пожарната бе и една от спирките на моторджиите, тъй като смелите мъже от системата на МВР също бяха събрали определена сума, с която да помогнат на Ася.

Ася Смолецова се бори с онкологично заболяване, но необходимата сума от 200 000 лв. е непосилна за семейството ѝ. Затова в региона множество събития целят да ѝ да спечели битката и да прегърне близките си здрава.