89 души се включиха във втория етап на есенната кампания "Движи се и победи". Този път походът бе с краен пункт село Арбанаси, предаде кореспондент на “Фокус". Участваха и две семейства, допълват от Регионалната здравна инспекция в старата столица.

“И в този маршрут най-малкият турист е Пресиян Донев на 4 години от ДГ "Слънчев дом“, а най-възрастният – Ангел Христов на 87 години от Велико Търново. Измерено беше кръвното налягане на 52 лица. При четирима от тях са установени стойности равни или по-високи от 140/90 мм Hg/ст.  Сред децата и учениците, участници в похода, беше популяризирано едно от основните правила за повишаване безопасността на пешеходците, особено през зимните месеци – носенето на светли и ярки дрехи, както и светлоотразителни елементи", допълват здравните специалисти.

Организаторите на "Движи се и победи – есен 2024" канят всички желаещи да преминат и третия маршрут на кампанията, който ще се състои на 19 октомври –събота, по екопътеката от село Беляковец до Преображенски манастир.