8,5 тона капачки, 220 кг кенчета и 40 кг пластмасови бутилки събраха за 12 часа великотърновци. Това са резултатите от есенната кампания "Капачки за бъдеще“ в старата столица. Акцията гостува в града през уикенда, а местните организатори благодарят на всички, които помогнаха, предаде кореспондент на "Фокус“.

Освен хиляди възрастни, в кампанията се включиха и над 250 деца.

"Благодаря ви родители, че възпитавате по този начин децата си - да бъдат добри, да помагат, да общуват, да се грижат за околните и да вярват в себе си. Имаше много хора, с много истории, всяка сама по себе си, изключително ценна и стойностна“, каза Мирела Иванова – една от доброволките в старата столица, като призова търновци да не спират да вярват и да си помагат.

Тя изказа благодарност и към всички, които безвъзмездно се включиха, отделиха от свободното си време и изцяло се отдадоха на каузата.

"До сега не е имало такава магия, толкова работливи и сръчни ръчички, и толкова неуморима жажда и желание за помощ! Без Вас, кампанията ни беше невъзможна!“, допълва Мирела.

По време на кампанията в старата столица бяха събирани и парични дарения, като съвсем скоро ще бъдат обобщени и тези резултати. Събраната сума също ще бъде дарена за медицинска апаратура за различни болници в страната.