7.3 % е равнището на безработица на територията на Дирекция "Бюро по труда“ – Кюстендил. Това съобщиха за Радио "Фокус“ – Кюстендил от дирекцията, която обслужва три общини в областта – Кюстендил, Невестино и Трекляно. Броят на регистрираните безработни лица е 1 942.

За община Кюстендил броят на регистрираните безработни лица е 1 892, с равнище на безработица – 7.3 %. Община Невестино – 41 регистрирани безработни лица, с равнище на безработица –6.7 %. Община Трекляно – 9 регистрирани безработни лица, с равнище на безработица –5,0 %.

До приемането на Националния план за действие по заетостта през 2022 година, но не по-късно от 31 март 2022 година, може да се сключват договори по програма "Старт на кариерата“ за млади висшисти вече одобрени за работа в структури на публичната администрация, и по някои насърчителни мерки за предприемачество на безработни и обучения на възрастни от Закона за насърчаване на заетостта. До 31 март 2022 година договорите за субсидирана заетост и обучение се финансират в размерите, определение с Националния план за действие по заетостта през 2021 година.

Венцеслав ИЛЧЕВ