72-годишният мъж от село Кочани, община Неделино остава под домашен арест. Това реши днес Окръжен съд – Смолян по време на протеста на Окръжна прокуратура за промяна на наложената му мярката "парична гаранция“ в размер на 500 лв., предаде репортер на "Фокус“. Причината за наложената мярка е причиняване на смъртта на негов 78-годишен съселянин.   

"Съдът уважи, макар и не изцяло протеста на прокуратурата срещу мярката "гаранция“ в размер на 500 лв. Съдът реши, че трябва да се наложи по-тежка мярка, но не "задържане под стража“, а "домашен арест“, контролиран с електронна гривна и постанови такава мярка“, каза пред "Фокус“ Окръжният прокурор на Смолян, Недко Симов. Той подчерта, че решението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване и протестиране.

Най-вероятно съдът е взел под внимание и факта, че здравословното състояние на 71-годишния мъж е влошено. Днес той е изписан от болницата. Влезе в залата с два бастуна, катетър и маска, придружаван от свои роднини. Стана ясно, че възрастния мъж има и хронични заболявания.

Припомняме, че 78-годишният мъж почина след като пострада след скандал с последвало сбиване в неделинското село Кочани. Сигналът за инцидента бе подаден на тел. 112 на 01.03.24 г. около 16:05 часа, като е съобщено за възникнал имотен спор между двама местни жители, който прераснал в сбиване. По първоначални данни 72-годишен мъж е нанесъл телесна повреда на своя съгражданин. Пострадалият 78-годишен мъж бе транспортиран в УМБАЛ "Свети Георги“ – гр. Пловдив в тежко състояние, със счупена черепна кост. Въпреки усилията на лекарите обаче, възрастният мъж почина.