Трима кметове - едно и също неизпълнено обещание: така определяме ситуацията всички над 700 хора, работещи всеки ден в Индустриална зона Юг в кв. "Кючук Париж". Така читател на "Фокус" е започнал писмото си до редакцията ни. Ето за какво точно става въпрос:

Здравейте, изпращам Ви снимки на пътя от "въртящия мотокар" на бул. "Кукленско шосе" към завода на Ангел Стоилов. Там има множество предприятия и офиси, за които пътят от снимките е единственият начин хората да стигнат до работните си места. 

Проблемът е от около 20 години, като сме лъгани с различни извинения и прехвърляне на отговорност - кой трябва да преасфалтира пътя? Общината, районното кметство или местните фирми?

Този път е просто забравен от всички управници, за които сме гласували - лятото зеят дупки, а зимата почти не се поддържа. От време на време се запълва някоя дупка, но ВиК бързо се включват с едно "ремонтче" и нови кръпки на кръпките. По този път всеки ден се движат стотици коли, автобуси, а също и тежкотоварни тирове. Като за капак на всичко, при всеки по-силен дъжд, един конкретен участък от 50 метра под тръбите на Топлофикация, се наводнява и неведнъж откъсва работещите от връзка с града. Имаме и доста случаи на наводнени двигатели и спукани гуми. 

Необходимо е спешно закърпване на всички дупки и правилно отводняване. Заобикалянето на дупките вече не е възможно, както се вижда от каучука по ръба на дупките.

Моля, да дадете гласност на проблема, който неведнъж повдигаме, но без трайни решение.