Със свое официално предложение за изменение и допълнение на Закона за държавния бюджет за 2022 г., приет на първо четене в Народното събрание, народният представител от ГЕРБ-СДС настоя за допълнителни 700 хиляди лева за община Ямбол за капиталови разходи, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Средствата са необходими за дофинансиране изграждането на кръгово кръстовище на улиците "Д. Благоев“ и "Ямболен“. С необходимост и желание на гражданите мотивира предложението си народният представител, и с готовия проект за кръгово кръстовище. Средствата от 700 хил. лв. допълнително следва да обезпечат изграждането на кръгово кръстовище в района на ХЕС. Това е и един от предизборните ангажименти на ПП ГЕРБ към гражданите на Ямбол.

С така направеното предложение целевата субсидия за община Ямбол за капиталови разходи да стане от 731,2 хил. лв. на 1 431,2 хил. лв. поиска Иванов.

В предложението като източник на допълнителните средства е посочено да бъде увеличените приходи от ДДС посочени в проектозакона.

"Надявам се, че предложението ми ще бъде подкрепено и от останалите народни представители от ямболски регион и от колегите в НС, защото този инфраструктурен обект е важен за Ямбол“, коментира Димитър Иванов.