За периода 7 – 13 октомври на територията на Бургаска област са регистрирани 7 тежки катастрофи с пострадали. Има и един загинал. Предполага се, че до трагичния инцидент се е стигнало поради внезапно влошаване на здравословното състояние на водача. Това обяви началникът на сектор "Пътна полиция" към ОДМВР Бургас главен  инспектор Пламен Николов.

От осъществените 7 тежки пътно-транспортни произшествия пет са в населени места.  Сравнено със същия период на миналата година тежките катастрофи са с три по-малко. Съставените актове са 437, а фишовете са 2312.

Гл. инспектор  Николов призова шофьорите да се движат с по-ниска скорост, когато се намират в близост до училище. "Децата обикновено се движат на групи и когато си говорят не забелязват, че са слезли от тротоара. Водачите трябва да са в готовност винаги да спрат, защото децата често пъти рязко променят движенията си и забравят правилата за безопасност на пътя. Шофьорите винаги да дават предимство на децата, когато преминават на пешеходна пътека“, каза той.