660 участника в EUROP. RAID ще посетят тракийските гробници в Казанлъшко по време на обиколката си в Европа, предаде репортер на "Фокус". Най-голямата културна и солидарна обиколка на Европа отбелязва десетилетие. Тя обхваща 9000 км, преминава през 20 държави за 22 дни.

На борда на 30-годишните Peugeot 205 има училищно, спортно и медицинско оборудване, което екипажите раздават на училища в неравностойно положение в Босна и Херциговина, България, Албания и Македония. За периода на обиколката всичките 660 участника с 220 коли разпъват бивак в 23 европейски града. 

Минавайки през всеки град, организаторите правят посещение на значим културен обект в района. Тази година всички ще се докоснат до Тракийското наследство в Долината на розите и ще минат през новооткрития археокомплекс “Светът на траките".

В официално писмо организаторката Жулиет Бертран изрази голямата си  благодарност към Община Казанлък и кмета Галина Стоянова за гостоприемството при последното състезание и изрази желанието си за ежегодно партньорство. Тази година участниците бяха посрещнати по стара българска традиция с хляб и сол и народни танци.