Специализирана полицейска операция за предотвратяване на пътнотранспортни произшествия с пешеходци, установяване на нарушения на Закона за движение по пътищата от страна на пешеходци с рисково поведение и на нарушения от водачи на моторни превозни средства се проведе на територията на Пернишка област за времето от 05 до 09 август. Действията на полицаите са разпоредени от директора на ОДМВР – Перник старши комисар Милчо Милчов.

От страна на пешеходците са установени 62 нарушения – 2 за неспазване на светлинни сигнали на светофара, 3 за внезапно навлизане на пътното платно и 57 за пресичане на платното за движение извън определените за целта места. Глобите са до 50 лева. 72 са нарушенията от водачите на моторни превозни средства. За отнемане на предимство на пешеходци ще бъдат глобени 8 шофьори и 64 за спиране, престой и паркиране в кръстовище и на пешеходни пътеки.

През периода са проверени общо 720 моторни превозни средства и 943 шофьори и пътници. За други нарушения са санкционирани 290 шофьори – управление без колани, рискови маневри на пътното платно, след употреба на алкохол и наркотични вещества, превишена и несъобразена скорост.

Засиленият контрол продължава.